Rutiner og Drift

 Vi har vores rutiner og de ligner sikkert dine og andres.

Vores daglige rutine: Om morgen klarer vi de fleste ting med fodring og vand. Vi checker, der er rent vand i alle vandkar og fodrer med ca. 2 kg grov foder (efterår, vinter og forår, om sommeren æder de primært græs)  samt ca. 100 g. kraft foder pr. dyr. pr dag.

Formiddag eller eftermiddag bruges til udmugning. Få dyr fodres 2 gange dagligt om eftermiddagen. Om forår og sommeren går vi en ekstra aftenrunde hos hopperne og ser efter folings tegn, nye føl og føllenes trivsel generelt.

En gang om ugen i forår og sommer månederne. Åbne hopper parres. "Ny" drægtige hopper spyttestes ved hingst. På vores små folde ryddes for gødning ca en gang om ugen.

En gang om måneden vejer vi alle vores dyr, det bliver ofte delt over 2 eller flere dage. Vi prøver så vidt mulige at body score og tjekke slimhinder på så mange som muligt. Derudover behandles evt. problemer, vi måtte opdage.   

En gang hver 2. måned: Fra oktober til Maj gives ADE vitamin hver. anden måned. (sammen med månedlige rutiner)

En gang hver 3. måned: klippes neglene på alle alpacaer. (sammen med månedlige rutiner)

En gang om året er det klippe tid og her bliver alle dyr klippet over 14 dage, samtidig gennemgås alle dyr fra A til Z, vi vacciner alle og drægtigheds checker hopperne.

Det løse: Om sommeren rydder vi ukrut med buskrydderen på alle folde 2-3 gange. Samt pudser folden af med brakpudser 1-2 gang, sidste gang i starten af oktober.

Vi forsøger så vidt muligt også at gøde de store folde. Og lave foldrotation, så især de små folde får fred et par gange hen over forår eller sommer.

Del siden