Kursus og læring

Vi bestræber os på at levere de bedste kurser inde for alpacaer, til en fornuftig pris og med en blanding af praktisk og teoretisk indhold. Vi deltager selv i kurser i både ind- og udland, hvor vi kan. Vi ønsker fortsat at finder den nyeste viden. Og videre formildler den på en rolig og forståeligt måde, så alle kan være med. 

En god start med alpacaer

Dette populære kursus, er for dem, der overvejer alpacaer; dem der har bestemt sig for alpacaer og dem der lige har købt de første. Det er et opstart kursus, hvor vi gennem praktisk øvelser og teori kommer godt rundt om de vigtigste ting man skal bruge for at starte godt op med alpacaer.

Indhold: Alpacaens behov, overvejelser der bør gøres før indkøb af de første alpacaer, fodring, generelt sundhed, huld vurdering/body score, håndtering og grime tilpasning, klipning af klove

Kursuset er for op til 8 deltager, og ligger normalt i den kolde tid september til marts.

Deltager pris 750 kr.8 timer med frokost

Næste kursus i efterår 2022

Føl fra fødsel til fravænning .

På dette kursus tager vi dig igennem hele forløbet med føl. Vi kommer ind på fødsel, de vigtig første dage, sundhed, vækst, fravænning og træning.  Så du følger dig helt klar og sikker omkring føl. Kursuset ligger normalt i marts og novenber.

Indhold: Tiden op til foling, fødslen; normal og tegn på problemer, fødselshjælp; hvornår og hvordan, gode rutiner omkring føllene i den første tid, gængse udfordringer og løsnings forslag, fravænning og den første træning. Prægning og fejl prægning.

Deltager pris er 1200 kr. (7-8 timer) med frokost

Næste kursus forventes i Vinter 2023.

Alpaca sundhed

Med dette kursus går vi dyber ind vital viden om sundhed og helbredsmæssige udfordringer. Hvordan forebygger man og sikre en sund alpaca besætning. Vi kommer ind på flere af de sygdomme, der plager alpacaer. Kursuset afholdes normalt 1-2 gange om året i vinterhalvåret og opdateres løbende med ny viden.

Deltager pris er 1200 kr. (7-8 timer) med frokost

Næste kursus forventes i Nov. 2022.

Tema Kursus - 2023

Vi vil bestræbe os på en gang årligt at invitere en dygtig og kompetent person (evt. alpaca dommer) fra udlandet til at komme og fortælle om uld, show, typer, kvaliteter, eller hvad andre emner vi kan komme i tanke om.

Du får en unik mulighed for at lære mere om alpacaer og få et indblik i alpacaerens verden fra et professionel synspunkt. Vi deltager selv i kursuset, som er på engelsk. Ligger normalt i marts.

Deltager pris afhænger af foredrags holder.

 I 2023 er planen at vi tager ud til dig og sammen med Robin gennemgår jeres dyr. Du får indsigt i dine dyrs kvaliteter og hvor du måske skal sætte ind for at forbedre.

Bookning og bestilling

Book i vores webshop på email, tlf. eller via Facebook/Messenger.

 info@virkelystalpacafarm.dk

+45 24248884

https://www.facebook.com/Virkelystalpacafarm

Virkelyst alpacafarm, Nybrovej 71, 6851 Janderup (Varde)

Del siden